"Campionii nu sunt aceia care nu cad niciodata, ci aceia care nu se dau batuti."

duminică, 25 martie 2012

U Cluj retrogradeaza dupa 3 sezoane de prim esalon




Prea multe nu sunt de spus despre meciurile din deplasarea de la Sibiu.Au fost doua meciuri cu doua echipe care s-au luptat pana la ultima minge.Doua meciuri in care probabil s-a evidentiat scoala de antrenori sarbeasca  care de departe e cu mult peste cea romaneasca.In prima zi fetele noastre au pierdut dramatic cu 3-2,urmatoarea zi pierzand cu 3-1 asftel ca sibiencele s-au impus cu un scor general de 3-1 salvandu-se de la retrogradare.Nu ca ar fi fost mai bune sibiencele, insa un mare ajutor si-au gasit in arbitri Botezatu si Mesca ,care au primit ordine clare de la federatia de specialitate cine sa retrogradeze.Asa ca un minus mare il au arbitri plus federatia de volei cu "felicitarile" de rigoare.Pacat ca in Romania nu sunt legi care sa pedepseasca "coruptia" in volei si vicierile de rezultate.Pacat ca doi "cavaleri ai fluierului" internationali si-au dat cu firma in cap si impreuna cu doar doi tusieri ( !!! ) si-au batut pur si simplu joc de munca unei echipe decimate de accidentari dar care a reusit sa tina capul sus si sa se bata de la egal la egal cu echipe cu pretentii la titlu.
Din pacate e prea tarziu pentru a mai face ceva, insa trebuie tras un semnal de alarma.Voleiul romanesc e condus de oameni incompetenti, majoritatea fost-colaboratori ai Securitatii, care dicteaza cum vor ei cine sa ia titlul, cine sa retrogradeze.E vorba de demnitate ,de corectitudine si de sacrificii.
Cu alte cuvinte „U” Cluj e in Divizia A2 si mai departe ramanem cu concluzia ca nu a fost sa fie.Ce se va intampla pe viitor ramane de vazut: cine pleaca , cine vine deocamdata nu se stie.Mai multe detalii vom afla in perioada urmatoare.
Multumim tuturor ce au fost alaturi de noi , insa azi vom felicita spiritul de lupta de care au dat dovada „studentele” Universitatii.E adevarat ca au pierdut meciuri multe, inda au avut si de castigat pe parcursul a 3 ani consecutivi de divizia A. Au castigat experienta si multi prieteni.Prieteni care au fost alaturi la bine si la greu , le-au incurajat cand era mai greu dar au si intrat in hora bucuriei cand au iesit victorioase de pe teren.
Asfel „U” dupa 3 ani de lupta a retrogradat.Insa respectul fata de aceste fete minunate nu se va uita si nici nu se va pierde in negura timpului.Un capitol de poveste s-a incheiat.Va incepe altul.
Ne vom aduce aminte cu drag de : Angi,Petra,Anca, Alexandra Ariton, Alexandra Bara, Bya,Timi, Ralu, Andreea , Carmen, Medeea.Nu vom condamna pe niciuna daca paraseste la vara echipa.Mai degraba le vom felicita pentru efortul depus de a apara o vocala,un nume, un simbol.Cineva spunea : „Caracterul unui jucator se va vedea in momentele dificile.” Speram sa continuam si in Divizia A2 tot cu acest nucleu.Nu e o rusine sa evoluezi in divizii inferioare.Mai degraba e o cale de a te relansa pe prima scena.


Haide „U” 

2 comentarii:

  1. oricum U Cluj ramane si vor mai fi multe sezoane de acum inainte. Succes in continuare fetelor :)

    RăspundețiȘtergere
  2. meciul 4:
    http://www.youtube.com/watch?v=NCkthd591F8&list=PLA2C5B442DC2A6FAF&feature=plpp_play_all

    :(

    RăspundețiȘtergere